Wednesday 27 June 2012

Lönsamhet.

Den verkligt stora chocken i Nyland har idag varit FN-steels nedläggning av sin stålproduktionen Koverhar i Hangö. Det är beräknat att ca 400 jobb försvinner med fabriken. Det är inte heller länge sedan Nokia levererade det som många anser blir dödsstöten för Salo genom att stänga sin fabrik och i hela landet försvinner över 3000 jobb på Nokia.









Kommunpolitikerna är bedrövade och invånarna i upplösningstillstånd. På mångas läppar rör sig frågan och  kommunen/staten borde har gått in och stöttat företagen så de kunnat fortsätta. Min åsikt i frågan är att detta inte skall göras. 



All affärsverksamhet grundar sig på lönsamhet. Om kavet på lönsamhet tas bort, vilket görs om företaget sponsoreras, tar man samtidigt bort limmet ur formeln. Utgångsläget skall vara att inte bara göra vinst utan dessutom vara lönsamt (vilket inte alltid är samma sak). Är ett företag lönsamt används resurserna på rätt sätt och fortsätter utvecklas. Lappar man däremot ett sjunkande skepp kommer det ändå att sjunka  förr eller senare- eller vad tycker du?

No comments:

Post a Comment